ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

Hoe kan je beter gevonden worden op het internet?

Zoekmachine optimalisatie (kortweg SEO)  is het proces om de website goed in te richten waardoor je hoger scoort in de zoekmachines.  Je website of webwinkel is in de lucht maar waar blijven je bezoekers? Als je (meer) bezoekers wilt krijgen dan moeten de mensen wel weten dat je er bent en dat kan door gebruik te maken van zoekmachines.

Google is de meest bekende en gebruikte zoekmachine

Er zijn zeer veel zoekmachines maar de meest gebruikte (ca. 90%) is toch wel de Google Zoekmachine. Andere zoekmachines zijn Bing en Yahoo en alhoewel in het buitenland iets groter dan hier in Nederland is Google daar ook de grootste. Deze zoekmachines struinen continu het internet af voor nieuwe sites en het bijwerken van oude sites.
Je kan wachten dat je spontaan gevonden wordt maar het werkt sneller om je website bij Goolgle aan te melden. Om dit proces te begeleiden is het goed om gebruik te maken van Google Search Console. Een account aanvragen is gratis.

Goed gevonden worden door Google

Nu je dit alles gedaan is wil je natuurlijk zo goed mogelijk gevonden worden in Google. Hoe hoger je in Google staat des te meer bezoekers je krijgt. Maar ja iedereen wil dat natuurlijk! Als je betaald dan kan je via advertenties op de gewilde top plaatsen komen maar hoog in Google kan ook door je te houden aan de voorwaarden.  Google heeft een kleine 200 voorwaarden welke van invloed zijn op hoe hoogt je scoort in Google.

SEO-checklist

Hoe Google dat precies waardeert wil natuurlijk iedereen weten maar dat is hét grote geheim van Google. Hoe meer je je aan deze voorwaarden houdt zal Google je je beter waarderen dan als je je er niet aan houdt. Enkele voorbeelden daarvan zijn: invullig titel, pagina omschrijving, maximale titellengte, positie van zoekwoorden in pagina, titel etc.  Er zijn diverse sites welke je daarbij kunnen helpen en dit alles is op zich niet moeilijk maar kost je wel veel tijd als je dit zelf goed wilt gaan oppakken. PDM internetdiensten heeft die kennis  en biedt dat op maat en betaalbaar aan.

 

Zoekwoorden bepalen

Mensen vinden websites omdat er een zoekwoord of zoekwoorden worden ingevuld. PdM internetdiensten onderzoekt welke zoekwoorden voor u het meest geschikt zijn en stemt dat met u af. Deze en afgeleide zoekwoorden worden door ons op de juiste plekken in uw pagina’s geplaatst. Google zal dit indexeren en waarderen met een (veel) hogere plaats.

 

 

Wilt u (meer) lokale bekendheid?

Als u op internet op zoek naar bv. een kapper bent dan wilt u de lokale kappers en niet de kappers aan de andere kant van het land. PdM internetdiensten bepaalt samen met u wat voor u de beste strategie is. Dit gaat verder dan een eigen Google Mijn Bedrijf account aanmaken en gevonden worden op het kaartje. Vraag informatie aan om u te laten informeren wat PdM internetdiensten voor uw lokale bekendheid kan betekenen.

 

lokale vindbaarheid

PDM internetdiensten
Verdistraat 93
7391 SK Twello

  0571 79 45 11
  info@pdmi.nl
KvK-nr: 59918217